Koulutuspolku

Koirakoulu Homeetta

Arviointikäynnistä eteenpäin

Käynnit toteutetaan yksityisopetuksena. Lisäkoulutusta voidaan pitää tarpeen mukaan. Arviointikäynti ei sido jatkokoulutukseen.

Hätätapauksille (muun muassa nuoret pahasti purevat tai tappelevat koirat) on varattu ”paniikkiaikoja”, keskimäärin koulutukseen on 8-10 viikon jono. Ennakoi siis hieman, jos olet avun tarpeessa ja soita ennemmin pian kuin sitten kun on jo todella kiire avulle.

Pyrimme purkamaan jonoa yhteistyössä Koirakoulu Laumaamon kanssa, jolloin on mahdollista päästä nopeammin koulutukseen kun koulutuksesta vastaa 2 kouluttajaa. Laumaamo sijaitseen. 13 min ajomatkan päässä Korialta. Koirakoulu Laumaamo

Huomaathan, että esitietolomake tulee olla täytettynä ennen arviointikäyntiä.

Arviointikäynti

Käynnillä arvioidaan tilanne ja koira.  

Koiralla tulee olla tavallinen panta ja talutushihna. Koko perheen on hyvä olla ensimmäisessä tapaamisessa mukana. Arviointikäynnille voi tulla vaikka ongelmia ei olisikaan tai vaikka ongelmat vaikuittaisivat voittamattomilta. Arvinointikäynnin voit varata myös vaikkapa kaverikoirakon kanssa.

Arvinointikäynti EI SIDO JATKOKOULUTUKSEEN.

Kesto 1h - 2h (65-130€)
Seuraava koulutuskerta 3-8 päivän kuluttua. 

1. koulutuskäynti

Hihnatunti, jossa opitaan ulkoiluttamaan koiraa hallinnan kannalta oikein. Tavoitteena on, että tunnin jälkeen koira kulkisi vetämättä ilman häiriöitä, kuin myös mm. odottaisi autossa avoimen oven ääressä.

Luodaan pohjaa mahdollisten käsittelyongelmien ja eroahdistuksen ratkaisemiseksi.

Kesto 1h 30min - 2h
Seuraava kerta 3-10 päivän kuluttua.

2. koulutuskäynti

Ohituksia hihnassa sekä vapaanapitoa ilman häiriöitä. 

Tässä vaiheessa useimmiten suurimmat ongelmat tuntuvat voitetuilta, älä jätä kuitenkaan koulutusta kesken, viimeinen käynti on tärkein laumalogiikan kannalta katsottuna.

Kesto n 1h45min - 2h
Seuraava kerta 10-21 päivän kuluttua.

3. koulutuskäynti

Tavoitteena toisen koiran ohittaminen vapaana 🙂

Tämä käynti viimeistelee omistajien koulutuksen ja antaa mahdollisuuden tuntea miltä luotettavasti toimiva koira tuntuu. Pyrkimyksenä, että koira pystyy olemaan autossa avoimin ovin toisten koirien kulkiessa ohi.

Kesto 1-2 h

Kontrollikäynti

6-8 viikkoa kolmannessa koulutuskäynnistä.

Lisäosat

Pidetään yksilöllisesti tarpeen mukaan.

Videoita ongelmakoira­koulutuksesta

Arviointikäynti

1. koulutuskäynti

2. koulutuskäynti

3. koulutuskäynti

Ennen ja jälkeen

Koulutuksen jälkeen hoidossa