Homeetta

Koirakoulu Homeetta

Mikä on Homeetta?

Homeetta koirakoulun nimi juontaa yrityksen perustamisen alkuajoista, vuodelta 2006, jolloin toiminta nojasi koulutettuun homekoiraan. Koiran menehdyttyä, ja toisen koiran puuttuessa, haavoittuvainen homekoirayritys joutui tarkistamaan toimialojensa painotusta.

Homeetta panosti heti agilitykenttään ja laadukkaaseen alkeisopetukseen, ongelmakoirakoulutukseen ja hierontaan, sekä ihmisten että eläinten. 2009 Maria sai olla mukana Eläinsairaala Sykkeen perustamisen ajoilta sairaalassa kiireapulaisena. Myöhemmin siunaantui tilaisuus ostaa koiraurheiluhalliksi sopiva kasvihuone.

Asiakkaita on vuosien aikana käynyt ympäri Suomen, nykyään puolet ongelmakoira-asiakkaista on ns. pitkänmatkalaisia.

Homeetan toiminta on läpinäkyvää. Koulutustilanteista julkaistaan aktiivisesti videoita Homeetan YouTube-kanavalle.

Maria Lind

Homeetassa koirakouluttajana toimii Maria Lind, ent. Seppänen (vm.-74). Usean vuoden työ eläinlääkärin osa-aikaisena avustajana on mahdollistanut aitiopaikan seurata läheltä sairaiden eläinten oirehtimista ja käyttäytymistä. Tämä on tuonut myös kokemusta haasteellisten eläinten käsittelyyn. Väkisinkin kokemus on tuonut osaamista myös ihmisten lukemiseen, jolloin usein päädytään availemaan omistajan solmuja, niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin. 

Maria on suorittanut eläintenkouluttajan aikuisopintoja Amiedussa, Helsingissä 2011-2013. Marialla on myös pitkän linjan kokemus agilitysta. Lisäksi Maria on opiskellut koirahierontaa tutustuttuaan lyhytkoulutuksessa klassiseen ja urheiluhierontaan ihmisten osalta.

Marian haastattelu Kultainen sulka -blogissa

Homeetta Maria Seppänen ja koirat

Työkaverit

Edesmenneitä työkavereita ja opettajia

Bordercollie Skoda, Bullterrieri Pipsa 2017-2019 (akuutti munuasvika), Puli Puli, espanjanvesikoira Susu, espanjanvesikoira Likka, karkkarimäykky Choco, bullterrieri Pilkku, lyhytkarvainen mäykky Bobi, brasilianterrieri Topi sekä lainakoirat kisoissa bordercollie Elmo ja corgit Retu ja Kapu

Palvelut

Ongelmakoirakoulutus Homeetta Kouvola

Ongelmakoira­koulutus ↠

Ongelmakoirakoulutuksen päätavoite on, että koiran ja ihmisen välillä syntyy keskusteluyhteys ja että ihminen oppii kuuntelemaan, lukemaan ja puhumaan koiraa.

Pentutestaus Homeetta Kouvola

Pentutestaus ↠

Testinä käytetään Campbellin pentutestiä muokattuna. Testi tehdään noin 7-viikkoisille pennuille.

Agilitykenttä Kouvola

Agilitykentän vuokraus ↠

Homeetan aidattu agilitykenttä sijaitsee Kouvolan keskustan lähellä, kasarmialueen sisällä vehreän kuntopolun keskellä.