Yritysinfo

Toiminimi Homeetta

y2092814-8

Homeetta: FI6557500120169363

Maria Seppänen
Orvokintie 6
45610 Koria

koirakoulu.homeetta @ kouvolalainen.com TAI

maria.seppanen @ homeetta.net

  • Maria Seppänen, ajanvaraus ark. klo 8.30-10 puh. 0400-719 147 

  • Neuvontapuhelin 0600 91119 (hinta 1,10e/min, sis.ALV 24%, klo 9-21)

Mikä on Homeetta?

Homeetta koirakoulun nimi juontaa yrityksen perustamisen alkuajoista, vuodelta 2006, jolloin toiminta nojasi koulutettuun homekoiraan. Koiran menehdyttyä, ja toisen koiran puuttuessa, haavoittuvainen homekoirayritys joutui tarkistamaan toimialojensa painotusta. Homeetta panosti heti agilitykenttään ja laadukkaaseen alkeisopetukseen, ongelmakoirakoulutukseen ja hierontaan, sekä ihmisten että eläinten. 2009 Maria sai olla mukana Eläinsairaala Sykkeen perustamisen ajoilta sairaalassa kiireapulaisena. Myöhemmin siunaantui tilaisuus ostaa koiraurheiluhalliksi sopiva kasvihuone sekä palkkalistoille tuli sattumusten kautta eläinlääkäri. Tammikuussa 2011 Eläinlääkäri Erja Saarto perusti oman klinikan, Eläinklinikka Siili. 

Maria Seppänen, video

Ongelmakoirakoulutus

Ongelmakoirakouluttajana toimii Maria Seppänen, ent. Lind (vm.-74), joka on saanut koulutuksensa laumakäytökseen Pertti "Peetsa" Vilanderilta sekä tietenkin koirilta. Ongelmakoirakoulutus perustuu koiran laumakäytöslogiikkaan=luontaiseen laumakäytökseen, oppimisen lainalaisuuksiin, taitavaan vahvisteiden käyttöön, oikeanlaisen rankaisujen käyttöön, mielentilaan vaikutamiseen, herkkyyteen tulita omia ja koiran tunnetiloja, oman ja koiran käytöksen ja mielentilan synkronointiin, koiran persoonan ja luonteen ymmärtämiseen. Luodaan ihmisestä superpalkka! Koulutuksessa keskitytään muuttamaan omistajan vanhat maneerit uusiin, koiran kannalta loogisempiin toimintamalleihin. SEKÄ Tärkeintä koiran ja ihmisen välillä on harmoninen luottamus ja kunnioitus, molemmin puolin. Koulutuksen tärkein asia on että koiran ja ihmisen välillä syntyy keskusteluyhteys. Ihminen oppii kuuntelemaan, lukemaan ja puhumaan koiraa, jolloin avautuu mahdollisuus esim. alkaa kouluttamaan koiraansa menestyksekkäästi. Usean vuoden työ eläinlääkärin osa-aikaisena avustajana(Helene Juola ja Eläinsairaala Syke sekä Erja Saarto  on mahdollistanut aitiopaikan seurata läheltä sairaiden eläinten oirehtimista ja käyttäytymistä. Tämä on tuonut myös kokemusta haasteellisten eläinten käsittelyyn. Väkisinkin kokemus on tuonut osaamista myös ihmisten lukemiseen, jolloin usein päädytään availemaan omistajan solmuja, niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin. Tarjolla on kokonaisvaltaista opastusta jolloin usein koira "korjaantuu" siinä sivussa ja kaikkien elämänlaatu paranee.

Eläintenkouluttajan opinnot takana

Maria suoritti aikuisopinnot Amiedussa, Helsingissä 2011-2013. Marialla opinnoista täydet arvosanat. 

Agility

Agilitykouluttajina toimii Maria Seppänen ja lisäksi koulutusta ostetaan muilta kouluttajia. Marialla on pitkän linjan kokemus agilitysta.  Maria on kehittänyt itseään lajin piirissä -90 luvulta lähtien. Takana on Suomen kennelliiton kouluttajakurssit, lajikohtaiset toimitsijakoulutukset sekä seuran koulutusohjaajana toimiminen yli 15 vuotta, aktiivinen seuratoiminta ja lukemattomien valmentajien antamat opit takaavat että Homeetan asiakkaana saat erinomaisen alun harrastukselle. Harrastuksen aloittamisen jälkeen Homeetta tarjoaa mahdollisuuden agilityn jatkamisen asiakkaan vapaavuoroharjoittelun muodossa.  Homeetan naapurina toimiii Kouvolan Seudun Seurakoirakerho (KSSK). Sopivan tason saavutettua harrastaja voi hakea harrastuspaikkaa seuran puolelta. 

Koirahieronta

Maria Seppänen aloitti hieronnan ihmihierontaan keskittyneellä puolen vuoden hierontakoulutuksella vuonna 2006. Tämän jälkeen Maria kävi lyhyen koirahierontakurssin. Klassisen- ja urheiluhieronnan otteet tulivat tutuiksi ja siihen rinnalle myös intialainen päähieronta. Ihmisasiakkaat jäivät vähemmälle koira-asiakkaiden lisääntyessä. Tällä hetkellä Maria keskittyy ongelmakoiriin ja hieman agilityyn.

Pentukurssit

Pentukurssit joilla pennut sosiaalistuvat ja leikkivät keskenään, sekä tapaavat rauhallisia aikuisia koiria, pitää laumalogiikkaan perehtynyt Maria. Kursseilla keskustellaan tapakasvatuksesta ja luodaan jo hallintaa.  

Marialla on takana lukematon määrä eri aiheisia luentoja, kursseja ja seminaareja. Eniten oppia saa kuitenkin suoraan koirilta. Koulutustunteja kaikkiaan vieraiden koirien kanssa yrityksen ajalta n. 21000, johon mahtuu monenlaista turrea.

Blogin, Kultainen Sulka julkaisu Maria Seppänen koirakouluyrittäjänä.

Tervetuloa!

Työkaverit

 Bullterrieri Pirkko 2010-2018 


Borderterrieri Macken s. 2012

Cockerspanieli Tahvo s. 2015

Sekarotuinen Unna s.2018

Bullterrieri Pipsa 2017-2019 (akuutti munuasvika)

Muita edesmenneitä opettajiani

Puli Puli, espanjanvesikoira Susu, espanjanvesikoira Likka, karkkarimäykky Choco, bullterrieri Pilkku, lyhytkarvainen mäykky Bobi, brasilianterrieri Topi sekä lainakoirat kisoissa bc Elmo ja corgit Retu ja Kapu

 
 
Hakusanat: Koirakoulu, ongelmakoirakoulutus, ongelmakoirakouluttaja, ongelmakoira, koiraongelma, ohituskurssi, hihnarähjä, eläintenkouluttaja, johtajuus, hierarkia, koirakuiskaaja, kommunikointi, koirien luontainen laumakäytös, käytösongelma, haukkuminen, hihnassa vetäminen, kontakti,  agility, agilityhalli, koulutuskenttä, kurssi, pentukurssi, pentutesti, testaus, luonne, häiriö, koira, puree, asiantuntija, ammattitaitoinen, koirankouluttaja, koulutusvideo

​