Ongelmakoirakouluttaja Maria Seppänen, bullterrieri Pirkko, borderterrieri Macken ja cockerpanieli Tahvo

Koulutusta ja neuvontaa koiran tapakasvatuksessa sekä apua ongelmatilanteisiin. Koirakon suhteen voi arvioida käytöstestissä neuvolatunnilla vaikka ongelmia ei olisikaan.

Omistajien koulutusta koiran logiikkaa hyödyntäen. Koulutus pohjaa ymmärtää koiran ja lauman toimintaa, kommunikoida koiran kanssa ja tulkita sitä. Omistajalle opetetaan koiranlukutaitoa ja koiramaailman yleiset hyvät käytössäännöt. Kun suhde saadaan oikeille raitelle, ei ongelmiakaan enää ilmene. Maria Seppänen on käynyt eläintenkouluttajakoulun 2011-2013.

Blogin, Kultainen Sulka julkaisu Maria Seppänen koirakouluyrittäjänä.

Vaikean valkoisenpaimenkoiran ohituskoulun muutos, UUSIN!

Nuoren saksanpaimenkoira uroksen muutos koulutuksella, UUSIN!

Vieheleikkiä koiralaumassa!

Koirakoulun Kissi hommissa. :)

Videogalleria

Mikäli laumassa on useampia koiria, arvioidaan koko lauma ja sen tapa toimia ensimmäisellä käyntikerralla. Toisinaan joku lauman koirista voi aiheuttaa toisen koiran käytöksessä esiintyvän ongelman. Tunneilla työstetään sitä/niitä koiria, joiden kanssa ohjattu toiminta on tarpeen. Aikaa kuluu vain hieman enemmän verrattuna yksittäisien koirien neuvolatunteihin.

Koulutuksen perusrunko, tunnit toteutetaan yksityisopetuksena:

Neuvolatunti, jossa arvioidaan tilanne ja koira.  Käynnin kesto 1h- 1h45min.(58e-102e) Koiralla tulee olla tavallinen panta ja talutushihna. Koko perheen on hyvä olla ensimmäisessä tapaamisessa mukana. Neuvolatunnille voi tulla vaikka ongelmia ei olisikaan tai vaikka ongelmat vaikuittaisivat voittamattomilta. Neuvolatunti EI SIDO JATKOKOULUTUKSEEN. Voit tilata neuvolatunnin sijaan pelkän käytöstestin koirallesi. Seuraava koulutuskerta 3-8 päivän kuluttua.

Käytöstesti, Shaniya groenendal, video.

1. koulutustunti: Hihnatunti, jossa opitaan ulkoiluttamaan koiraa hallinnan kannalta oikein. Tämän tunnin jälkeen koira kulkee vetämättä ilman häiriöitä, kuin myös mm. odottaa autossa avoimen oven ääressä. Luodaan pohjaa mahdollisten käsittelyongelmien ja eroahdistuksen ratkaisemiseksi. Seuraava kerta 3-10 päivän kuluttua. Kesto 1h 30min-2h

Video asiakkaan kuvaamana hihnatunnin jälkeen

2. koulutustunti: Ohitustunti hihnassa, opitaan ohittamaan häiriöt, mahdollisesti koira jo vapaana ilman häiriöitä. Seuraava kerta 10-21 päivän kuluttua.  Kesto n 1h45min-2h. Tässä vaiheessa useimmiten suurimmat ongelmat tuntuvat voitetuilta, älä jätä kuitenkaan koulutusta kesken, viimeinen tunti on tärkein laumalogiikan kannalta katsottuna.

Video ohitustunnin harjoituksesta

3. koulutustunti: Toisen koiran ohittaminen vapaana. :) Kesto 1-2 h Tämä tunti viimeistelee omistajien koulutuksen ja antaa mahdollisuuden tuntea miltä luotettavasti toimiva koira tuntuu. Koira pystyy olemaan autossa avoimin ovin toisten koirien kulkiessa ohi.

Eroahdistus-remmirähjä-karkailija rescuekoiran muutos!

Video, ennen ja jälkeen 

 Video, koulutuksen jälkeen hoitoon

4. Kontrollikäynti 6-8vk 3. käynnistä. 

______________________________________________________

Lisäosat

Pidetään tarpeen mukaan. Tarjolla myös lauma-/ryhmälenkkejä, joko kouluttajien kanssa ja/tai muiden asiakkaiden seurassa. Vertaistukea ja samanhenkistä lenkkiseuraa voi löytää Homeetan salaisesta Facebook-ryhmästä. Laumalenkillä, video

Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa osallistua ryhmä- tai yksityistunnille, jolla opetellaan leikkimään koiran kanssa oikein. Oikeanlaisen leikin avulla koiran vireen säätely onnistuu helposti, ja koiran vietteihin vetoavan leikin avulla saadaan koiralle luotua haasteita elämään. Oikeanlainen leikkiminen on tärkeää saalisviettiselle ja taistelutahtoselle koiralle, sekä parantaa ja ylläpitää korjattua suhdetta. Etenkin nuoren koiran kanssa on tärkeää purkaa energiat yhdessä.

Saksanpaimenkoiran nopea vieheleikki!

Video: Vieheleikkimalinoispentu

6. Ongelmakoira-asiakkaille koulutustuloksen ylläpitävä kotihoito 25 €/pv. Tai sisäkoulutus jonka kesto ja hinta sovitaan tapauskohtaisesti koiran vaativuuden mukaan. Kotihoitoon ei voi ottaa paljon haukkuvia koiria.

Kuntouttavassa hoidossa

7. Asiakkaiden treenipäivä hyvässä seurassa, säännöllisin väliajoin.

Asiakkaiden treenipäivä!

Ilmakuvaa asiakkaiden treenipäivästä!

______________________________________________________

Kun haluat varata ajan

Laita ensimmäiseksi sähköpostia osoitteeseen:

koirakoulu.homeetta @ kouvolalainen.com (poista välit)

tai varapostiin maria.seppanen @ homeetta.net (poista välit)

Vastauksena saat esitietolomakkeen, joka tulee täyttää jokaisesta perheen koirasta. Kun olet palauttanut lomakkeen sähköisesti tai postissa, soita Marialle arkena klo 8.30-10 puh. 0400-719147 ja sovi aika. Ensimmäiseen tapaamiseen mieluiten koko perhe ja kaikki koirat mukaan. Varaudu parin kuukauden jonoon. Nuorille pahasti pureville tai tappeleville koirille annetaan aika jonon ohi. Päivitys 28.4.: Pyrimme purkamaan jonoa yhteistyössä Koirakoulu Laumaamon kanssa, jolloin on mahdollista päästä nopeammin koulutukseen kun koulutuksesta vastaa 2 kouluttajaa. Laumaamo sijaitseen. 13 min ajomatkan päässä Korialta. Koirakoulu Laumaamo

Koulutukset pyritään pitään arkena talviaikana klo 9-17 ja kesäaikana klo 10-20. Ilta- ja viikonloppuaikoja on tarjolla rajallisesti. Osamaksusta voi tarvittaessa sopia, joten taloudellisen tilanteen vuoksi ei tarvitse jättää koiraongelmia ratkomatta. Näkemättä koirakkoa en anna neuvoja. Yhteydenotot ja kysymykset mahdollisuuksien mukaan sähköpostilla/faceviestillä.

Peruuttamattomasta ajasta veloitetaan 30€. Varattu aika tulee perua vähintään vuorokautta aikaisemmin SOITTAMALLA. Tekstiviestillä viimetingassa tehdyistä peruutuksista lähetän 30€ laskun.

Koiralla on hyvä olla voimassa oleva vastuuvakuutus koulutuksen alkaessa, sen puute ei kuitenkaan estä koulutusta. Vakuutuksen saa helposti Tapiolasta myös monirotuiselle.

Pihalle ei kannata tulla koskaan ilman etukäteen sopimista, eikä varsinkaan koiran kanssa! Koulutukseen tullessa aja auto talon eteen niin näen sisältä kun olette tulleet. 

Suosittelen seuraavia kirjoja:

Kuuntelen koiraani, Jan Fennell

Arjelle kultareunus, Gunilla Wedeen

 

Hinnat

Hinnasto, voimassa 1.1.2019 alkaen.

Koiraneuvonta  58€/tunti(arkisin) ja 70€/ tunti(su ja juhlapyhät) sis.alv.24% Yksi kerta kestää yleensä 1-2h =58-140€
Kotikäynti 66 € / tunti sis.alv.24% (yli 10km matkalle lisätään kilometrikorvaus 0,50€ / km) 

Laumalenkit kouluttajien kanssa 20€-40€/kerta. Lenkin pituus vaihtelee ja kesto n. 1-2 tuntia. Hinta muodostuu käytetystä ajasta ja koirakoiden määrästä, sekä koirien vaikeustasosta.

Asiakkaiden treenipävä n. 8 krt vuodessa, koulutuksen jälkeen.

Asioita joihin omistajien kouluttamisella voidaan vaikuttaa:

 • hihnassa vetäminen ja räyhääminen, tämän ongelman parannuttua vältyt myös monelta muulta ikävyydeltä

 • ongelmat laumassa

 • vaikeudet harrastuksissa, viretilan säätely

 • yleinen hallinta ja kontaktin puute

 • hoitotilanteiden ongelmat

 • autojen yms. jahtaaminen

 • vaikeudet yksinolossa, eroahdistus

 • hyperaktiivisuus

 • pureminen

 • tappeleminen

 • sisäsiisteys

 • karkailu

Hoitolapalvelu koulutuksen läpi käpi käyneille

Tervetulleita ovat ongelmakoirakoulutuksessa olevat tai sen läpikäyneet koirat.  Hoidon ehtona on että koira pystyy olemaan hiljaa koiraportin takana, eikä ole vaaraksi muille koirille, kissalle tai lapsille. Hinta 23€-45€/vrk(alv.24%).

Hoitokoirat lähdössä ulkoilemaan

Pentutestauksen hinta 20€/pentu + kilometrikulut

 

Oikeus muutoksiin pidätetään

​ 

 

Hakusanat: Koirakoulu, ongelmakoirakoulutus, ongelmakoirakouluttaja, ongelmakoira, koiraongelma, koulutus, ohituskurssi, hihnarähjä, eläintenkouluttaja, johtajuus, hierarkia, koirakuiskaaja, kommunikointi, koirien luontainen laumakäytös, käytösongelma, haukkuminen, hihnassa vetäminen, kontakti,  agility, koulutuskenttä, kurssi, pentukurssi, pentutesti, testaus, luonne, häiriö, koira, puree, asiantuntija, ammattitaitoinen, koirankouluttaja, koulutus, rauhallinen, rauhoittuminen, eroahdistus, haukkuminen, tappelu, jääkausi, vetäminen,hengittäminen, hengitys, video, käytös