Ongelmakoirakouluttaja Maria Seppänen, bullterrieri Pirkko, borderterrieri Macken ja cockerspanieli Tahvo

KOULUTUKSET JATKUVAT KORONASTA HUOLIMATTA TERVEIDEN KANSSA NORMAALISTI. KAIKKI KOULUTUS KÄYDÄÄN ULKONA YKSITYISOPETUKSENA. 

Koirakoulu Homeetta tarjoaa koulutusta ja neuvontaa koiran tapakasvatukseen sekä apua kaikenlaisissa ongelmatilanteissa. Yli 12 vuoden kokemuksella.

Koulutus tapahtuu siten että omistajalle opetetaan loogiset käytöstavat koiran näkökannalta katsottuna. Kun ihminen käyttäytyy loogisesti, suhde paranee. Väärät vahvisteet poistetaan ja opetellaan koiralle merkityksellisten vahvisteiden käyttöä ja ajoitusta. Jokaisen koulutuskäynnin välissä omistajalla on tehtävänä opetella koulutuksessa opeteltavat asiat, jonka jälkeen siirrytään seuraavalle tasolle. Koulutuksen aikana myös koiralle opetataan tärkeimmät perustoiminnot. Omistaja oppii koiranlukutaitoa ja koiramaailman yleiset hyvät käytössäännöt. Näin saadaan apua esimerkiksi ohitusongelmiin. Kun suhde saadaan oikeille raitelle, ei ongelmiakaan enää ilmene tai opittua tietoa voi soveltaa uudessa tilanteessa.

Lukemattomat koirakot ovat koulutuksen jälkeen päässeet aloittamaan harrastamisen, päässeet läpi BH-kokeesta, parantaneet kilpailutuloksiaan tai ylipäätään saaneet koiransa hallintaan niin että eläminen koiran kanssa on mutkatonta.

Maria Seppänen on käynyt eläintenkouluttajakoulun 2011-2013. 

 

Blogin, Kultainen Sulka julkaisu Maria Seppänen koirakouluyrittäjänä.

Pitbull seropin muutos koulutuksella, UUSIN!

Purevan koiranpennun kynnen leikkaaminen, UUSIN!

Koirakoulun Kissi hommissa. :)

Videogalleria

Mikäli laumassa on useampia koiria, arvioidaan koko lauma ja sen tapa toimia ensimmäisellä käyntikerralla. Toisinaan joku lauman koirista voi aiheuttaa toisen koiran käytöksessä esiintyvän ongelman. Tunneilla työstetään sitä/niitä koiria, joiden kanssa ohjattu toiminta on tarpeen. Aikaa kuluu vain hieman enemmän verrattuna yksittäisien koirien neuvolatunteihin.

Koulutuksen perusrunko, käynnit toteutetaan yksityisopetuksena:

Neuvolakäynti, jossa arvioidaan tilanne ja koira.  Käynnin kesto 1h- 1h45min.(58e-102e) Koiralla tulee olla tavallinen panta ja talutushihna. Koko perheen on hyvä olla ensimmäisessä tapaamisessa mukana. Neuvolakäynnille voi tulla vaikka ongelmia ei olisikaan tai vaikka ongelmat vaikuittaisivat voittamattomilta. Neuvolakäynti EI SIDO JATKOKOULUTUKSEEN.  Seuraava koulutuskerta 3-8 päivän kuluttua. Neuvolakäynnin voit varata myös vaikkapa kaverikoirakon kanssa. 

Käytöstesti, Shaniya groenendal, video.

1. koulutuskäynti: Hihnatunti, jossa opitaan ulkoiluttamaan koiraa hallinnan kannalta oikein. Tämän tunnin jälkeen koira kulkee vetämättä ilman häiriöitä, kuin myös mm. odottaa autossa avoimen oven ääressä. Luodaan pohjaa mahdollisten käsittelyongelmien ja eroahdistuksen ratkaisemiseksi. Seuraava kerta 3-10 päivän kuluttua. Kesto 1h 30min-2h

Video asiakkaan kuvaamana hihnatunnin jälkeen

2. koulutuskäynti: Ohituksia hihnassa sekä vapaanapitoa ilman häiriöitä.  Seuraava kerta 10-21 päivän kuluttua.  Kesto n 1h45min-2h. Tässä vaiheessa useimmiten suurimmat ongelmat tuntuvat voitetuilta, älä jätä kuitenkaan koulutusta kesken, viimeinen käynti on tärkein laumalogiikan kannalta katsottuna.

Video ohitustunnin harjoituksesta

3. koulutuskäynti: Toisen koiran ohittaminen vapaana. :) Kesto 1-2 h Tämä käynti viimeistelee omistajien koulutuksen ja antaa mahdollisuuden tuntea miltä luotettavasti toimiva koira tuntuu. Koira pystyy olemaan autossa avoimin ovin toisten koirien kulkiessa ohi.

Eroahdistus-remmirähjä-karkailija rescuekoiran muutos!

Video, ennen ja jälkeen 

 Video, koulutuksen jälkeen hoitoon

4. Kontrollikäynti 6-8vk 3. käynnistä. 

______________________________________________________

Lisäosat

Pidetään tarpeen mukaan. Tarjolla myös lauma-/ryhmälenkkejä, joko kouluttajien kanssa ja/tai muiden asiakkaiden seurassa. Vertaistukea ja samanhenkistä lenkkiseuraa voi löytää Homeetan salaisesta Facebook-ryhmästä. Laumalenkillä, video

Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa osallistua ryhmä- tai yksityistunnille, jolla opetellaan leikkimään koiran kanssa oikein. Oikeanlaisen leikin avulla koiran vireen säätely onnistuu helposti, ja koiran vietteihin vetoavan leikin avulla saadaan koiralle luotua haasteita elämään. Oikeanlainen leikkiminen on tärkeää saalisviettiselle ja taistelutahtoselle koiralle, sekä parantaa ja ylläpitää korjattua suhdetta. Etenkin nuoren koiran kanssa on tärkeää purkaa energiat yhdessä.

Saksanpaimenkoiran nopea vieheleikki!

Video: Vieheleikki, malinoispentu

6. Ongelmakoira-asiakkaille koulutustuloksen ylläpitävä kotihoito 25 €/pv. Tai sisäkoulutus jonka kesto ja hinta sovitaan tapauskohtaisesti koiran vaativuuden mukaan. Kotihoitoon ei voi ottaa haukkuvia koiria.

Kuntouttavassa hoidossa

7. Asiakkaiden treenipäivä hyvässä seurassa, säännöllisin väliajoin.

Asiakkaiden treenipäivä!

Ilmakuvaa asiakkaiden treenipäivästä!

______________________________________________________

Kun haluat varata ajan

Laita ensimmäiseksi sähköpostia osoitteeseen:

maria.seppanen @ homeetta.net (poista välit)

koirakoulu.homeetta @ kouvolalainen.com (poista välit) 

Vaihtoehto s.postille on mese Homeetta tai Maria Seppänen.

 

Vastauksena saat esitietolomakkeen, joka tulee täyttää jokaisesta perheen koirasta. Kun olet palauttanut lomakkeen sähköisesti tai postissa, soita Marialle arkena klo 8.30-10 puh. 0400-719147 ja sovi aika. Ensimmäiseen tapaamiseen mieluiten koko perhe ja kaikki koirat mukaan. Varaudu parin kuukauden jonoon. Nuorille pahasti pureville tai tappeleville koirille annetaan aika jonon ohi. Päivitys 28.4.: Pyrimme purkamaan jonoa yhteistyössä Koirakoulu Laumaamon kanssa, jolloin on mahdollista päästä nopeammin koulutukseen kun koulutuksesta vastaa 2 kouluttajaa. Laumaamo sijaitseen. 13 min ajomatkan päässä Korialta. Koirakoulu Laumaamo

Koulutukset pyritään pitään arkena talviaikana klo 9-17 ja kesäaikana klo 10-20. Ilta- ja viikonloppuaikoja on tarjolla rajallisesti. Osamaksusta voi tarvittaessa sopia, joten taloudellisen tilanteen vuoksi ei tarvitse jättää koiraongelmia ratkomatta. Näkemättä koirakkoa en anna neuvoja. Yhteydenotot ja kysymykset mahdollisuuksien mukaan sähköpostilla/faceviestillä.

Peruuttamattomasta ajasta veloitetaan 30€. Varattu aika tulee perua vähintään vuorokautta aikaisemmin SOITTAMALLA. Tekstiviestillä viimetingassa tehdyistä peruutuksista lähetän 30€ laskun.

Koiralla on hyvä olla voimassa oleva vastuuvakuutus koulutuksen alkaessa, sen puute ei kuitenkaan estä koulutusta. Vakuutuksen saa helposti myös monirotuiselle.

Pihalle ei kannata tulla koskaan ilman etukäteen sopimista, eikä varsinkaan koiran kanssa! Koulutukseen tullessa aja auto talon eteen niin näen sisältä kun olette tulleet. 

Suosittelen seuraavia kirjoja:

Koirien käyttäytyminen ja persoonallisuus, Katriina Tiira 

Kuuntelen koiraani, Jan Fennell

Arjelle kultareunus, Gunilla Wedeen

Kari Vepsä, Hevosen asialla

Tunne lukkosi, Kimmo Takanen

 

 

Hinnat

Hinnasto, voimassa 1.1.2020 alkaen.

Koiraneuvonta  62€/tunti(arkisin) ja 72€/ tunti(su ja juhlapyhät) sis.alv.24% Yksi kerta kestää yleensä 1-2h =62-144€
Kotikäynti 70 € / tunti sis.alv.24% (yli 10km matkalle lisätään kilometrikorvaus 0,50€ / km) 

Laumalenkit kouluttajien kanssa 20€-40€/kerta. Lenkin pituus vaihtelee ja kesto n. 1-2 tuntia. Hinta muodostuu käytetystä ajasta ja koirakoiden määrästä, sekä koirien vaikeustasosta.

Asiakkaiden treenipävä n. 8 krt vuodessa, koulutuksen jälkeen.

Asioita joihin omistajien kouluttamisella voidaan vaikuttaa:

 • hihnassa vetäminen ja räyhääminen, tämän ongelman parannuttua vältyt myös monelta muulta ikävyydeltä

 • ongelmat laumassa

 • vaikeudet harrastuksissa, viretilan säätely

 • yleinen hallinta ja kontaktin puute

 • hoitotilanteiden ongelmat

 • autojen yms. jahtaaminen

 • vaikeudet yksinolossa, eroahdistus

 • hyperaktiivisuus

 • pureminen

 • tappeleminen

 • sisäsiisteys

 • karkailu

Hoitolapalvelu koulutuksen läpi käpi käyneille

Tervetulleita ovat ongelmakoirakoulutuksessa olevat tai sen läpikäyneet koirat.  Hoidon ehtona on että koira pystyy olemaan hiljaa koiraportin takana, eikä ole vaaraksi muille koirille, kissalle tai lapsille. Hinta 25€-45€/vrk(alv.24%). Vuosi 2019 on myyty.

Hoitokoirat lähdössä ulkoilemaan

Pentutestauksen hinta 25€/pentu + kilometrikulut

 

Oikeus muutoksiin pidätetään

​ 

 

Hakusanat: Koirakoulu, ongelmakoirakoulutus, ongelmakoirakouluttaja, ongelmakoira, koiraongelma, koulutus, ohituskurssi, hihnarähjä, suomen, eläintenkouluttaja, johtajuus, hierarkia, koirakuiskaaja, kommunikointi, koirien luontainen laumakäytös, käytösongelma, haukkuminen, hihnassa vetäminen, paras, kontakti,  agility, koulutuskenttä, kurssi, pentukurssi, pentutesti, testaus, luonne, häiriö, koira, puree, asiantuntija, ammattitaitoinen, koirankouluttaja, koulutus, rauhallinen, rauhoittuminen, eroahdistus, haukkuminen, tappelu, vetäminen,hengittäminen, hengitys, video, käytös, vetämättä, luonne, reaktiivinen, koiran, kouluttaminen